Sinema-TV Bölümü Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Sinema ve Televizyon bölümü yaratıcılık ve farklılığı önemser. Program tüm mezunlarını yarının sinemasında yaratıcı ve söz sahibi olmaya hazırlar. Sinema ve Televizyon Programı (FTV) hareketli görüntünün tüm alanlarında eğitim verir. Mezunlarımız sinema ve televizyon için film, dizi, belgesel ve video üretim süreçlerinin her aşamasında görev alabilirler. Akademik bir yol seçmek isteyenler yüksek lisans veya doktora için referans gösterebilecekleri bir tezle mezun olurlar.

Hangi Dersler Var?

1 sınıfta zorunlu olarak Sinema Tarihi, Görsel Kültür, Hareketli Görüntü, 2. sınıfta zorunlu olarak Senaryo Yazımı, Film Grameri bölümleri görülüyor. Sinema- TV bölümünden, seçecekleri pratik ya da teorik alanlara göre, amaçlarına uygun olarak tasarlanmış dersleri: Film Türler, Sinemada Seçilmiş Konular, Kısa Film Yapımı, Storyboard, Post-Production. Belgesel Filmler: Tarihi ve Kuramı, Belgesel Süreci, Ses Tekniği, Türk Film Araştırmaları Semineri, Yönetmenlikte Kamera, Oyuncu Yönetimi, Film Analizinde Seçilmiş Konular, Görsel Kültürde Seçilmiş Konular, Türk Sineması'nda Seçilmiş Konular, Prodüksiyon Atölyesi, Sanat Yönetmenliği Atölyesi, Bağımsız Senaryo Çalışması, Senaryo Yazımı Semineri ya da Fotoğraf ve Video Bölümünden: Fotoğraf Tarihi, Çağdaş Fotoğraf, Fotoğrafçılığa Giriş, Karanlıkoda Fotoğrafçılığı, Belgesel Fotoğraf, Reklam Fotoğrafçılığı, Çağdaş Bir Mecra Olarak Video Sanatı
Görsel İletişim Tasarımı Bölümünden: Canlandırma Tarihi, Siberkültür ve Sanal Dünyalar, Dijital Medya için Çizim, Kod İle Tasarlamak, Sergi Tasarımı, Kentsel Grafik, Hareketli Grafikler, Tek Kare Canlandırma (Stop-Motion)

Gereken Özellikler

Hareketli görüntünün çeşitli alanlarına ilgi duyarak bu alanlarda pratik ve teorik olarak iş üretebilme kapasitesine sahip olmak.

Kazanılacak Ünvan

Sinema-TV lisans diploması

Çalışma Alanları

Mezunlarımız sinema ve televizyon için film, dizi, belgesel ve video üretim süreçlerinin her aşamasında görev alabilirler. Televizyon, medya, müzik veya reklam sektörlerine yönelebilirler. Akademik bir yol seçmek isteyenler yüksek lisans veya doktora için referans gösterebilecekleri bir tezle mezun olurlar.

Özel Koşul Var Mı?

Yok

Zorunlu Staj Var Mı?

Yok

Erasmus / Farabi / Mevlana

DGS İle Geçiş Var Mı?

Var

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 10 + 6 kaçtır?


Basari Sıralamaları