Sigortacılık Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Karatay

Sigortacılık bölümü hangi üniversitelerde var, Sigortacılık bölümü iş olanakları,Sigortacılık bölümü taban puanları,Sigortacılık bölümü olan üniversiteler,Sigortacılık bölümü atamaları,Sigortacılık bölümü dersleri,Sigortacılık bölümü taban puanları,Sigortacılık bölümü kaç yıllık,Sigortacılık maaşları

Sigortacılık Bölümü Nedir?

Günümüzde Türkiye’de yatırımcıların risk altında toplayabileceği her şey, Türk sigorta şirketlerince teminat altına alınabilmekte ve şirketler de bu sayede mali yapılarını güçlendirebilmektedirler. Sigorta sektörü, şirketlerin mali yapılarını güçlendirmenin yanı sıra yönetimindeki fonlarla finans sektörü içinde de önemli bir yere sahiptir ve konut, deniz ve sınai sigortalama alanında halen değerlendirilememiş birçok alan olduğu göz önüne alındığında yakın gelecekte öneminin daha da artacağı söylenebilir. Sigorta sektörü, ekonomide sözü edilen işlevleri ile beraber son yıllarda gösterdiği büyüme ve gelişme ile önemli bir istihdam alanı haline gelmektedir. Sigortacılık bölümü, sigorta sektöründe hizmet vermek üzere, bu alanda hizmet kalitesini artırabilen, çözüm üretebilen, piyasaları iyi analiz edebilen ve pazarlama kabiliyeti geliştirebilen bilgi ve beceriye sahip elemanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Sigortacılık Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Sigortacılık bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

Sigortacılık Bölümü Dersleri Nelerdir?

İktisat, finans, yönetim, muhasebe, istatistik, hukuk ve matematik gibi temel derslerin yanı sıra, sigortacılık sektöründe uzmanlık gerektiren alanlara yönelik dersler de verilmektedir.

Sigortacılık Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Sigortacılık bölümü mezunları mesleki hayatlarında yangın, hastalık, kaza sigortası yaptıran kişilerin veya kurumların kayıtlarını oluşturur, sigorta ödemelerinin denetleyip kontrol ederek yasalara göre uygun olmasını sağlarlar.

Sigortacılık Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Sigortacılık bölümünden mezun olanlar için sigorta şirketleri, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, reasürans şirketleri, Hazine Müsteşarlığı, Sigortacılık Genel Müdürlüğü gibi kamu kurumlarının ilgili bölümlerinde istihdam olanağı bulunmaktadır.

Sigortacılık Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

Sigortacılık bölümüne DGS ile geçiş vardır.

Sigortacılık Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Sigortacılık Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Sigortacılık Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Sigortacılık Taban Puanları için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 72 + 4 kaçtır?


Basari Sıralamaları