Spor Yöneticiliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Karatay

Spor Yöneticiliği bölümü hangi üniversitelerde var, Spor Yöneticiliği bölümü iş olanakları,Spor Yöneticiliği bölümü taban puanları,Spor Yöneticiliği bölümü olan üniversiteler,Spor Yöneticiliği bölümü atamaları,Spor Yöneticiliği bölümü dersleri,Spor Yöneticiliği bölümü taban puanları,Spor Yöneticiliği bölümü kaç yıllık,Spor Yöneticiliği maaşları

Spor Yöneticiliği Bölümü Nedir?

Spor Yönetimi bölümünün temel amacı spor endüstrisine gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, problem çözme yetkinliği kazanmış, ulusal ve uluslar arası alanın rekabetçi ortamına hazır ve istekli spor yöneticileri adayları yetiştirmektir. Spor Yönetimi; spor endüstrisinin etkinlik ve tesisi yönetimi, spor giysileri ve malzemeleri üretim ve satışı, sponsorluk ve medya iletişimi gibi alt sektörleriyle, yönetimin pazarlama, insan kaynakları, finansman, ekonomi gibi fonksiyonel alanlarını birlikte ele alan çok disiplinli sosyal ağırlıklı bir alandır.

Spor Yöneticiliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Spor Yöneticiliği bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

Spor Yöneticiliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Spor Yönetimi bölümünde öğrenciler 3 grupta ders alıyor.

Temel Dersler Grubu: Bu grupta yer alan dersler alan derslerine temel oluşturmak amacıyla okutulmakta olup daha genel konuları kapsamaktadır. Bunlar; İşletmeye Giriş, İktisada Giriş, Muhasebeye Giriş, İstatistiğe Giriş, Spor Anatomisi ve Fizyolojisi, Bilgisayara Giriş.

Alan Dersleri Grubu: Bu grupta yer alan dersler spor yönetimi alanının alt disiplinleri ile ilgili bilgi ve becerileri içeren derslerden oluşmaktadır. Bunlar; Spor Yönetimine Giriş, İş Hayatı Etkinlik Yönetimi, Spor Kültürü ve Etkinlikleri, Spor Pazarlaması, Spor Bilimlerine Giriş, Spor Turizmi ve Ticari Rekreasyon, Etkinlik Yönetimi, Spor Kuruluşları, Spor Yönetimi ve Federasyonlar, Sporda Yönetim ve Liderlik, Spor ve Medya, Örgütsel Davranış, Spor Tarihi, Sporda İnsan Kaynakları Yönetimi, Antrenman ve Hareket Bilimleri, Spor Ekonomisi, Spor Sosyolojisi ve Etiği, Özel Kulüplerde Spor Yönetimi, Spor Yönetiminde Araştırma Tekniği, Spor ve Rekreasyonda Tüketici Davranışı, Sporda Bütçe ve Finans, Tesis Yönetimi, Spor Etkinliklerine Talip Olma, Spor Sponsorluğu.

Uygulamalı Dersler Grubu: Bu grupta yer alan dersler fiziki olarak aktif katılım ve kazanılan bilgi ve becerilerin uygulama hayatında kullanıldığı derslerdir. Bazı dersler seçmeli olup Yüzme, Futbot, Fitness, Tenis, Basketbol, Sunum Teknikleri, Spor Yönetimi Uygulamaları, Sporda Proje Yönetimi, Yaratıcı Drama ve Animasyon, Sualtı Sporları Kampı, Su üstü Sporları Kampı, Salon Dansları, Etkili İletişim Becerileri olarak sıralanır.

Spor Yöneticiliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Spor yöneticiliği bölümü mezunları, spor alanında yöneticilik yapar. Bu kişiler genellikle kurum ve kuruluşlarda eğitmen olarak ya da antrenör olarak da görev yapabilir. Bunun yanında bu bölüm mezunları üniversitede akademik kariyerine devam ederek akademisyen olarak görev yapabilir. KPSS’ye girerek çeşitli kadrolarda memur olarak görev yapma imkanı da bulabilir.

Spor Yöneticiliği Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Spor Yönetimi bölümü mezunları sektörde çalışmak istedikleri takdirde 2 yoldan birisini tercih edebilirler: Bir girişimci olarak kendi işletmesini kurabilir, bir spor salonu ya da spor okulu açabilirler. Ya da ticari, özel veya kamu kuruluşunda ücretli olarak istihdam edilmek amacıyla bir pozisyona başvurabilir.

Spor Yöneticiliği Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

Spor Yöneticiliği bölümüne DGS ile geçiş vardır.

Spor Yöneticiliği Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Spor Yöneticiliği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Spor Yöneticiliği Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Spor Yöneticiliği Taban Puanları için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 20 + 2 kaçtır?


Basari Sıralamaları