Sürdürülebilir Kalkınma Nedir? Hakkında Kısaca Bilgi

Karatay

Sürdürülebilir Kalkınma Nedir? Sürdürülebilir Kalkınma Hakkında Kısaca Bilgi (TDK), Sürdürülebilir Kalkınma nedir, Sürdürülebilir Kalkınma nasıl yazılır tdk, Sürdürülebilir Kalkınma anlamı tdk, Sürdürülebilir Kalkınma Hakkında Kısaca Bilgi,Terimleri Sözlüğü

Sizlere bu yazımızda –Sürdürülebilir Kalkınma – kelimesi hakkında bilgi vereceğiz. 

Sürdürülebilir Kalkınma  kelimesinin anlamı:

Sürdürülebilir Kalkınma Coğrafya Terimi Olarak Sürdürülebilir Kalkınma:
Ülkelerin doğa ve insana ait kapasiteleri ile ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarını dengeleyecek şekilde yürütülen kalkınma şekli.

Sürdürülebilir Kalkınma Fen Bilimleri Terimi Olarak Sürdürülebilir Kalkınma:
Bugünkü ve gelecek kuşakların çevreyi koruyarak, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşamasını güvence altına alan kalkınma politikalarının bütününe sürdürülebilir kalkınma denir.

Sürdürülebilir Kalkınma Ekoloji – Çevre Terimi Olarak Sürdürülebilir Kalkınma:
Doğal kaynakları tüketmeden bizden sonra gelecek nesillerin de varlığını sürdürmesine olanak tanıyacak şekilde bugünün toplum düzeni, yaşam standartları ve iş modellerinin tanımlanmasıdır. Doğal kaynakların etken kullanımından iklim değişikliğine, temiz suya erişimden yoksulluğun ve açlığın önlenmesine kadar tüm küresel problemlerin ele alınmasını ifade etmektedir.

Türk Dil Kurumu’na göre Sürdürülebilir Kalkınma  kelimesinin anlamı:

BİLİM VE SANAT TERİMLERİ SÖZLÜĞÜ

İktisat Terimleri Sözlüğü – 2004
sürdürülebilir kalkınma
İngilizce: sustainable development
İktisadi gelişme sürecinin, çevre kirlenmesi, doğal kaynakların tüketilmesi gibi sorunlara yol açtığının farkedilmesi üzerine, bugünün iktisadi büyüme ve kalkınması gerçekleştirilirken, gelecek kuşakların gereksinimlerini karşılayabilmelerine olanak tanınması için özellikle yenilenemez kaynakların kötü kullanımından kaçınılması gereği üzerinde duran bir kalkınma anlayışı.

Hemşirelik Terimleri Sözlüğü – 2015
sürdürülebilir kalkınma
İngilizce: sustainable development
Aşırı kullanım, kimyasal atık veya kirliliği en az düzeyde tutarak, doğal çevrenin kendini yeniden üretmesini engellemeyen, belirli oranlarda da olsa kullanılan doğal kaynakların yerine yenileri konularak gelecek kuşakları söz konusu kaynaklardan tamamen yoksun bırakmayan, böylece kuşaklar boyu kendi kendisini sürekli yenileyebilecek kalkınma.

Zıt Anlamlı Kelimeler İçin Tıklayınız

Terimler Sözlüğü İçin Tıklayınız

Nasıl Yazılır Kelimeleri İçin Tıklayınız

Atasözleri ve Anlamları İçin Tıklayınız

Deyimlerin Anlamı ve Cümle İçinde Kullanımları İçin Tıklayınız

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 4 + 3 kaçtır?


Basari Sıralamaları