Teog Lise Kontenjanları ve YEP Puanları Listesi 2014

Karatay

Teog Lise Kontenjanları ve YEP Puanları Listesi 2014,YEP Puanları Listesi 2014, YEP Puanları ,Teog Kontenjanları Tercih İşlemleri 2014, MEB Tıklayınız Teog Yerleştirme Puanları 2014, MEB (Teog Yep Puanları) Teog Kontenjanları ve Yep Puanları Temmuz 2014 ,MEB 2014 Teog Kontenjanları MEB Tıkla Öğren

2014 Teog Kontenjanları ve YEP Puanları MEB  tarafından 4 temmuz tarihinde açıklanacak olan teog kontenjarı ardından 7 temmuz tarihinde ise yerleştirme esas puanları yayınlanacaktır. Böylece teog kontenjanları ve yep puanları milli eğitim bakanlığı tarafından ilk kez yayınlanacak olmasının hemen ardından eş zamanlı olarak bu sayfada bulabileceksiniz. Teog kontenjanları meb tarafından 4 temmuz tarihinde yayınlanacak. Buna göre adaylar hangi okulda ne kadar kontenjan olduğunu görebilecekler. Hemen ardından ise teog kontenjları yayınlanmasının ardından 7 temmuz tarihinde yep puanları açıklanacak. 

Bu yıl ilki yapılan temel ortaöğretime geçiş sınavı yanı kısa adıyla teog sınavı için adaylar sonuçlarını öğrendiler. Sıra teog kontenjanları açıklanmasına gelmiş durumdadır. Böylece siz değerli okuyuularımız için anlık olarak sürekli takip etiğimiz teog yerleştirme puanları için gün sayan sayarken tüm detayları ve gelişmeleri ile bizleri anlık olarak takip edebilirsiniz. Teog kontenjanları ve yep puanları açıklandığı andan itibaren aşağıdaki linkimiz aktif hale gelecektir. 4 Temmuz tarihinde teog kontenjanlarıyayınlanmasının hemen ardından tüm gelişmeleri bire bir olarka yakından takipedebilirsiniz. Şimdiden tüm okuyucularımıza başarılar diliyoruz. 

TEOG TABAN PAUNLARI İÇİN TIKLAYINIZ 2013 2014 -TABAN PUANLARI 7 TEMMUZDA AÇIKLANACAK DAHA ÖNCEKİ YILLARDAKİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Teog Kontenjanları İçin Tıklayınız 

Tüm soru görüş ve önerilerinizi yorumlar kısımından aktaraiblirsiniz. Teog kontenjaları ve yep puanları için bizlerden ayrılmayınız. Şimdiden yerleştirmelerde sizlere başarılar diliyoruz. 

Ölü tercihlere dikkat edin

Tercihler okula son yerleşen öğrencinin genel başarı sırası, yüzdelik dilimi ve taban puanına göre, öğrencinin istekleri de göz önüne alınarak yüksekten düşüğe doğru yapılmalıdır. Daha yüksek puanlı bir okulu alt tercihlere yazmak ölü tercih olacağından mantıklı bir seçim olmayacaktır.
 
İlk sıralara idealinizdeki okulları yazın

Tercih listesi hazırlanırken, ilk sıralara idealinizdeki, en çok gitmek istediğiniz, genel başarı sıranızın ve puanınızın biraz üzerindeki okulları, orta sıralara sizin sıranıza en yakın, kazanma ihtimalinizin en yüksek olduğu okulları, son sıralara ise başarı sıraları ve taban puanları daha düşük, garanti okulları yazın. Yapacağınız tüm okul tercihleri sizin girebileceğinizden daha yüksek olursa açıkta kalma ihtimaliniz artacaktır.
 
Okulların fizikî şartlarını iyi araştırın

Tercih etmeyi düşündüğünüz okullarla ilgili olabildiğince çok bilgi edinmeye çalışın. Okulun fiziki şartlarını, ulaşım şartlarını, öğrenci sayısını, bulunduğu semti, üniversiteye giriş sınavlarında ve diğer önemli sınavlarda elde ettiği başarıları, hazırlık sınıfı olup olmadığını, pansiyon durumunu, öğrenciye sunduğu imkânları öğrenmeye çalışın. Bilgi sahibi olmak daha bilinçli tercih yapmanızı sağlayacak ve yanlış yapma ihtimalinizi azaltacaktır. Özellikle şehir dışından okul tercih edilecekse bu okullarla ilgili mutlaka bilgi alınmalıdır. Bununla ilgili okullarda ya da dershanelerde düzenlenecek programlar, bilgilendirme toplantıları, seminerler değerlendirilmelidir.
 
Gitmeyeceğiniz okulları yazmayın

Kazansanız bile gitme ihtimalinizin çok düşük olduğu, istemediğiz okulları tercih etmeyin. Tercih listesi hazırlanırken genel başarı sırası ve taban puanının birbirine çok yakın olmamasına özen gösterilmelidir. Aralığı daha geniş tutmak kazanma şansını artıracaktır.
 
Tercih formunu emin olduktan sonra doldurun

Tercih edilecek okullara karar verildikten sonra hazırlanacak liste önce örnek boş bir tercih formuna yapılmalıdır. Yapılacak değerlendirmeler bu form üzerinde yapılmalıdır. Emin olunduktan ve son karar verildikten sonra “asıl tercih formu” doldurularak tercihler yapılmalıdır. Çünkü tercihler yapılıp onaylandıktan sonra değiştirmek mümkün değildir. Son karar verilmeden önce iyi düşünülmelidir.
 
Uzman kişilere danışın ve onlardan görüş alın

Tercihler, bu konuda uzman birinin görüşü alınarak yapılmalıdır. Öğrenciye sunulan bu fırsatın çok iyi değerlendirilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla tercihler yapılırken çok dikkatli olunmalı, uzman kişilerden görüş alınmalıdır. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 20 + 2 kaçtır?


Basari Sıralamaları