Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Karatay

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü hangi üniversitelerde var, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü iş olanakları,Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü taban puanları,Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü olan üniversiteler,Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü atamaları,Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü dersleri,Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü taban puanları,Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü kaç yıllık,Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik maaşları

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü Nedir?

Tıbbi sekreterler, sağlık kurumlarında verilen hizmetin kaydını tutan, tıbbi işlemlerin gerektirdiği haberleşme ve yazışma işlerini yürüten sağlık elemanlarıdır. Bir büro işi niteliği taşıyan meslek olarak nitelendirilebilmektedir. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümünden mezun olan bireyler tıbbi dokümantasyon meslek elemanı unvanı alarak kamu ve özel sağlık kuruluşlarında çalışabilmektedirler.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü eğitim süresi 2 yıldır.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü Dersleri Nelerdir?

– Türk Dili,
– İngilizce,
– Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
– Tıbbi Terminoloji,
– Güzel Konuşma ve Diksiyon,
– İlk Yardım,
– Klavye ve Daktilografi,
– Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri,
– Hastane Yönetim ve Organizasyonu

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Yazışmalar ve raporlar yazarlar, dosyaları tutarlar, satıcılara ödeme yaparlar, sigorta formlarını yönetirler ve hastaları fatura ederler. Tıbbi sekreterler gün boyunca halkla etkileşimde bulunur, telefon görüşmeleri yapar, randevuları ayarlar ve hastaları karşılar.

Hasta bilgilerini güncelleme, randevuları planlama, tesisin veri tabanını ve tıbbi kayıtları yönetme, doktor programını yönetme gibi görevleri yerine getirir.

Tıbbi sekreterler, hastaları karşılama, evrak işlerini ve elektronik dosyaları düzenleme, faturaları işleme ve ofis ekipmanlarını kullanma gibi ofis görevlerini yerine getirerek klinik sağlık profesyonellerini destekler.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Programı tamamlayanlar kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında “Tıbbi Sekreter” unvanı ile; Sağlık Bakanlığına bağlı kamu ve özel yataklı/yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarının poliklinik ve klinik bilgi işlem hizmetlerinde, hasta kayıt ve kabulde, insan kaynakları birimlerinde, merkezi tıbbi arşiv hizmetlerinde çalışabilmektedirler.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Taban Puanları için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 80 + 2 kaçtır?


Basari Sıralamaları