Turizm ve Seyahat Hizmetleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Karatay

Turizm ve Seyahat Hizmetleri bölümü hangi üniversitelerde var, Turizm ve Seyahat Hizmetleri bölümü iş olanakları,Turizm ve Seyahat Hizmetleri bölümü taban puanları,Turizm ve Seyahat Hizmetleri bölümü olan üniversiteler,Turizm ve Seyahat Hizmetleri bölümü atamaları,Turizm ve Seyahat Hizmetleri bölümü dersleri,Turizm ve Seyahat Hizmetleri bölümü taban puanları,Turizm ve Seyahat Hizmetleri bölümü kaç yıllık,Turizm ve Seyahat Hizmetleri maaşları

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Bölümü Nedir?

Turizm ve Seyahat Hizmetleri programı; hizmetlerinin giderek çeşitlendiği ve ziyaretçi sayılarının giderek arttığı günümüzde; turistlerin tüm tatil süreçleri içinde ihtiyaç duydukları hizmetleri bir bütün içerisinde sunan donanımlı ve kalifiye elemanlar yetiştirilmeyi ilke edinmektedir.

Bu program; turizm ve seyahat sektöründe hizmet üretim süreçlerinde görev alabilecek ve yönetime yardımcı olabilecek veya kendi adına işyeri açıp çalıştırabilecek nitelikli insan gücünü, teorik ve pratik eğitim yoluyla seyahat hizmetleri mesleğinin temel becerilerine sahip, girişimci, etkin iletişim becerisi olan ve alanı ile ilgili bilgisayar programlarını kullanabilen bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Turizm ve Seyahat Hizmetleri bölümü eğitim süresi 2 yıldır.

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Bölümü Dersleri Nelerdir?

– Turizm Ekonomisi
– Konaklama İşletmeciliği
– Turizm Mevzuatı
– Turizmde Otomasyon Sistemleri
– Satış Teknikleri
– Yabancı Dil
– Özel İlgi Turizmi
– Turizmde Girişimcilik ve İnovasyon
– Genel Turizm Bilgisi
– Turizm Coğrafyası
– Seyahat Acenteciliği ve Tur Operatörlüğü
– Bilet Satış
– Turist Rehberliği
– Turizm ve İletişim
– Deniz Turizmi İşletmeciliği
– Tur Planlaması ve Yönetimi
– Rekreasyon Yönetimi
– Staj

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Turistlerin; ulaşım, konaklama, gezi, alışveriş, spor ve eğlence gibi ihtiyaçlarının seyahat işletmecisi tarafından planladığı şekilde karşılanmasını sağlar. Yerli ve yabancı turistlere yönelik yurt içi ve yurt dışı turlar organize eder, seyahat işletmecisi tarafından planladığı şekilde pazarlamasını yapar. Türkiye’ye gelen yabancı grupların veya yurt dışına gidecek olan yerli grupların tur programlarını seyahat işletmecisi gözetiminde yönetir. Rezervasyon ve biletleme işlemlerini yapar (rezervasyona esas olacak detayları tespit eder, yolcunun bütçesine uygun ücreti hesaplayarak bileti düzenler). Müşterilerin beğenilerini alır ve şikayetlerini dinler. Biletlerini sattığı yurt içi ve yurt dışı gezi plan ve programları hakkında (yol, konaklama, mola noktaları vb.) müşterileri bilgilendirir. Müşterilerin, seyahatleri ile ilgili, havaalanı, gümrük, vize ve benzeri işlemlerinde yardımcı olur. İşletmenin müşteri hizmetlerinden doğan ödeme ve tahsilatla ilgili muhasebe kayıtlarını tutar.

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Turizm ve Seyahat İşletmeciliği Programı mezunları, turizm ve seyahat işletmelerinde, tur operatörü şirketlerinde acenta yolcu satış (ticketing) işlemlerinde, konaklama işletmelerinde ayrıca reklamcılık-tanıtım, fuarcılık gibi alanlarda pazarlama planlaması, satış ve pazarlama denetimi, sipariş alma, mağaza içi satış online satış ve pazarlama, online hizmet ve çağrı merkezleri vb. alanlarda istihdam edilmektedir

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Taban Puanları için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 36 + 2 kaçtır?


Basari Sıralamaları